Pućdemon neće izbore u Kataloniji zbog nedostatka garancija da će autonomija ostati

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2017, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pućdemon neće izbore u Kataloniji zbog nedostatka garancija da će autonomija ostati

Lider Katalonije Karles Pućdemon izjavio je danas da je protiv vanrednih izbora u tom regionu, iako bi se time prevazišla kriza u odnosima s centralnim vlastima u Madridu, jer nije dobio garancije španske vlade da bi u tom slučaju odustala od oduzimanja autonomije tom regionu Španije.

'Od sada je na katalonskom parlamentu da odredi posledice primene član 155 Ustava protiv Katalonije" koji omogućava ukidanje autonomije te oblasti, rekao je Pućdemon, prenose španski i drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mediji.

Lider Katalonije je danas uputio pismo Senatu Parlamenta Španije u kojem je naveo da će španska vlada oduzimanjem autonomije Kataloniji "stvoriti još ozbiljniju vanrednu situaciju".

Senat sutra treba da glasa o zahtevu premijera Marijana Rahoja za preuzimanje nadležnosti Katalonije da bi se sprečila nezavisnost tog regiona.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pućdemon neće izbore u Kataloniji zbog nedostatka garancija da će autonomija ostati

Izvor: Beta, 26.Okt.2017

Lider Katalonije Karles Pućdemon izjavio je danas da je protiv vanrednih izbora u tom regionu, iako bi se time prevazišla kriza u odnosima s centralnim vlastima u Madridu, jer nije dobio garancije španske vlade da bi u tom slučaju odustala od oduzimanja autonomije tom regionu Španije."Od sada je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.