Izvor: RTS, 22.Sep.2021, 11:02

Pucano na automobil pomoćnika predsednika Ukrajine, povređen vozač

Nepoznate osobe pucale su na automobil u kom je bio pomoćnik ukrajinskog predsednika, koji je ostao nepovređen. Vozač zadobio teške povrede.
Više od deset metaka pogodilo je automobil koji je prevozio pomoćnika ukrajinskog predsednika Serhija Šefira, javlja Rojters.
Šefir nije povređen, a član ukrajinskog parlamenta iz vladajuće stranke "Sluga naroda" Jevgenij Ševčenko navodi da se slučaj tretira kao pokušaj ubistva.
U pucnjavi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je vozač teško povređen i nalazi se na intenzivnoj nezi. 
Pucnjava se dogodila u bliznili mesta Lesniki, koje se nalazi kod glavnog grada Kijeva.
Optužbe na relaciji Ukrajina – Rusija Čelni čovek vladajuće ukrajinske stranke "Sluga naroda" Oleksandr Kornijenko rekao je da bi Rusija mogla da stoji iza pokušaja atentata na glavnog pomoćnika ukrajinskog predsednika.
"Ruski trag ne treba apsolutno isključiti. Znamo njihovu sposobnost da organizuju terorističke napade u različitim zemljama", rekao je Kornijenko novinarima, a prenosi agencija Rojters
Na ovu izjavu reagovali su iz Kremlja, ističući da "nastojanja da se pokušaj atentata na Sergeja Šefira poveže sa Rusijom mogu pripisati preterano uznemirenom emocionalnom stanju".
"Nažalost, šta god da se dogodi u Ukrajini ovih dana, nijedan od aktuelnih političara ne može da ne poveže sa Rusijom", izjavio je Peskov, prenosi Tas.
Dodao je da to "nema nikakve veze sa stvarnim stanjem stvari".
U međuvremenu je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski izjavio da ukrajinske vlasti traže da li su strane specijalne službe bile umešane u pokušaj atentata na Šefira.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ATENTAT NA SAVETNIKA ZELENSKOG Pucano na automobil, ranjen vozač

Izvor: Blic, 22.Sep.2021

Nepoznate osobe otvorile su u blizini Kijeva vatru na automobil savetnika predsednika Ukrajine Sergeja Šefira, prenosi agencija RIA Novosti pozivajući se na portal "Strana.UA".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.