Izvor: B92, 16.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ptičji grip u Jerusalimu?

Jerusalim -- Jedan uzgajivač pilića iz istočnog Jerusalima podvrgnut je danas testovima na ptičji grip, saznaje se od bolničkih izvora.

Jedan čovek primljen je u hitnu službu bolnice Hadaš Ein Karem sa simptomima ptičjeg gripa, izjavio je za AFP portparol bolnice Ron Krumer, dodajući da je nekoliko pilića koji su pripadali pacijentu nedavno uginulo iz neutvrđenih razloga. "Pacijent je izolovan i podvrgnut testovima kako bi se utvrdilo da li je zaražen ptičjim gripom", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže Krumer. Rezultati testiranja biće poznati danas.

Pacijent, star 50 godina, stanuje u istočnom delu Jerusalima. Gradonačelnik Jerusalima Urij Lupoljanski naredio je da kokošinjac bude stavljen u karantin i da gradske veterinarske službe pregledaju živinu u njemu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.