Izvor: Blic, 08.Okt.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi udar iz Uzbekistana

Prvi udar iz Uzbekistana

ISLAMABAD (Rojters) - Talibani su juče saopštili da su razmestili dodatnih 8.000 boraca duž granice sa Uzbekistanom, prenosi AIP, avganistanska novinska agencija sa sedištem u Pakistanu.

Agencija je, pozivajući se na neimenovane izvore iz talibanskog Ministarstva odbrane, javila je da je duž granice već bilo raspoređeno nekoliko hiljada talibanskih boraca, te da je ovo pojačanje bilo potrebno nakon što su SAD razmestile svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << snage u Uzbekistanu.

Predsednik Uzbekistana Islam Karimov rekao je u petak američkom sekretaru odbrane Donaldu Ramsfeldu da će aerodrome u svojoj zemlji staviti na raspolaganje američkim tovarnim avionima, helikopterima i trupama, ali samo za humanitarne i spasilačke operacije.

SAD su prekjuče uputile 1.000 američkih vojnika u Uzbekistan.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.