Prvi slučaj prenosa Zika virusa seksualnim putem u Francuskoj

Izvor: Studio B, 27.Feb.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi slučaj prenosa Zika virusa seksualnim putem u Francuskoj

U Francuskoj je zabeležen prvi slučaj prenošenja zika virusa seksualnim putem, izjavila francuska ministarka zdravlja Marisol Turen za AFP.

Slučaj je otkriven pre nekoliko dana kod žene "koja nije trudna", a koju je zarazio partner koji se vratio iz Brazila, rekla je ministarka.

Par živi u oblasti Pariza, rekli su ministarkini saradnici.

"Žena ima klasične znake bolesti. Nije hospitalizovana i dobro se oseća", rekao je neimenovani zvaničnik.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />Svetska zdravstvena organizacija je 1. februara proglasila vanrednu situaciju na globalnom nivou zbog brzog širenja virusa zika koji prenose komarci.

Brazil beleži najveći broj zaraženih virusom zika, 1,5 miliona, a zabeležen je i veliki porast broja slučajeva beba rođenih sa mikrocefalijom.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

FRANCUSKA: Zika virus prenet seksualnim putem

Izvor: Kurir, 27.Feb.2016

U Francuskoj je zabeležen prvi slučaj prenošenja zika virusa seksualnim putem, izjavila je danas francuska ministarka zdravlja Marisol Turen za AFP...Slučaj je otkriven pre nekoliko dana kod žene "koja nije trudna", a koju je zarazio partner koji se vratio iz Brazila, rekla je ministarka. Par živi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.