Prvi slučaj koronavirusa potvrđen u Hrvatskoj, sumnja se na još jedan

Izvor: Press, 25.Feb.2020, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi slučaj koronavirusa potvrđen u Hrvatskoj, sumnja se na još jedan

Prvi slučaj koronavirusa potvrđen je u Hrvatskoj.
Foto:b92
Reč je o mlađem čoveku, koji se nalazi u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, potvrdio je premijer Hrvatske Andrej Plenković.
Plenković je naveo da je mladić u dobrom stanju.
Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš istakao je kako je zaraženi povratnik iz Italije gde je boravio od 19. do 21. februara
"Pokazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << znake blaže bolesti i nadamo se da će tako ostati. Koncentrisaćemo se na kontakte koje je ostvario od kako se vratio u Hrvatsu. Ne očekujemo komplikacije", istakajo je Vili Beroš.
Sumnja se na još jedan slučaj U bolnici u Rijeci nalazi se devetoro Hrvata, koji su radili u Italiji, a jedan od njih ima simptome koronavirusa, izjavio je danas direktor riječke bolnice Vili Beroš.
"Taj pacijent koji ima simptome je u izolaciji, očekujemo nalaze popodne", rekao je Beroš.
Uzorci svih pacijenata poslati su Zagreb, a direktor navodi da se u klinici samo nalaze pacijenti koji su pod nadzorom.
Simptomi su slični gripu.
"Ako nalaz bude negativan, ti ljudi će biti otpušteni. To će se znati kroz nekoliko sati", rekao je on.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Plenković: U Hrvatskoj prvi slučaj zaraze koronavirusom

Izvor: Beta, 25.Feb.2020

U Hrvatskoj je zabeležen prvi slučaj koronavirusa, rekao je danas premijer Andrej Plenković na konferenciji za novinare.On je naveo da je reč o mladjem muškarcu koji ima blaži vid bolesti i nalazi se u izolaciji u zagrebačkoj bolnici.Reč je o hrvatskom državljaninu koji je od 19. do 21. februara...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.