Izvor: Blic, 06.Sep.2017, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi satelitski snimci: Test Severne Koreje pokrenuo klizišta

Najnovija nuklearna proba, koju je izvela Severna Koreja, izgleda da je pokrenula nekoliko klizišta, piše Bi-Bi-Si pozivajući se na satelitske snimke za koje se veruje da su prvi koji su načinjeni posle testa Pjongjanga.

Grupa analitičara sa sajta "38 Nort" objavila je fotografije koje pokazuju "brojnije i raširenije" poremećaje nego ranije.

Severna Koreja izvela je u nedelju šestu i najobimniju nuklearnu probu, tvrdeći da je reč o eksploziji hidrogenske bombe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja se može uglaviti u raketu.

Test je izazvao snažan potres jačine 6,3 stepena Rihterove skale koji se osetio preko granice u Kini, navodi Bi-Bi-Si.

Kao i svi prethodni, i taj test je izveden oblasti Pungeri, koja se sastoji od sistema tunela prokopanih u tom planinskom području.

Najnovije fotografije koje je dan nakon testa načinio "38 Nort" pokazuju, kako navodi taj sajt, klizišta kao i brojna područja šljunka koje su uskovitlali potresi.

Poremećaji su se dogodili u blizini planine Mantap, najviše tačke u mestu nuklearnog testiranja.

"Oni su bili brojniji i rašireniji od onoga što smo videli u bilo kojoj od prethodnih pet probi koje je izvela Severna Koreja", navodi se u analizi sajta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zastrašujući prizori: Nuklearne probe Severne Koreje RUŠE PLANINE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2017, 00:08

Satelitski snimci nakon testa Pjongjanga otkrili pokrenuta klizišta..Najnovija nuklearna proba, koju je izvela Severna Koreja, izgleda da je pokrenula nekoliko klizišta, kako pokazuju satelitski snimci za koje se veruje da su prvi koji su načinjeni posle testa Pjongjanga...Grupa analitičara sa...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.