Izvor: RTS, 17.Jun.2021, 07:59

Prvi rezultat sastanka Bajdena i Putina – ambasador Antonov do kraja meseca ponovo u Vašingtonu

Ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov spreman je da se do kraja meseca vrati u Vašington, saopšteno je iz Moskve.
I američki ambasador Džon Salivan bi uskoro trebalo da se vrati u Moskvu, ali još nije precizirano kada, što je prvi i najkonkretniji rezultat sastanka Džozefa Bajdena i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vladimira Putina u Ženevi.

Moskva je povukla ambasadora Antonova u martu, nakon što je predsednik Sjedinjenih Država Džozef Bajden rekao da veruje da je Vladimir Putin bio ubica i zapretio da će "platiti za svoja zlodela".
"Najvažnije za nas je da raščistimo odnose Rusije i SAD, koji su pogoršani zbog toga što ih je Vašington doveo u ćorsokak. Spremni smo da sprečimo da se odnosi nepovratno pogoršaju, ako su Amerikanci svesni tog rizika", saopštilo je tada rusko ministarstvo spoljnih poslova nakon povlačenja ambasadora na konsultacije.
Ubrzo je i američki ambasador u Moskvi pozvan na konsultacije u Vašington.

Putin i Bajden su se u sredu sastali u vili "La Granž" u Ženevi, posle čega su se na odvojenim konferencijama obratili novinarima.
Bela Kuća i Kremlj su u zajedničkom saopštenju naveli da se može postići napredak u zajedničkim ciljevima, čak i u periodima napetosti.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Analiza: Bajden bi da umanji značaj Putina i Rusije na svetskoj sceni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2021

Američki predsednik Džo Bajden je tokom svoje prve inostrane posete pokušao da Rusiju ne predstavi kao direktnog konkurenta Sjedinjenim Državama, već kao malog igrača u svetu u kojem je Vašington sve više preokupiran Kinom, ocenjuje agencija Rojters u svojoj analizi...Govoreći nakon sastanka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Putin: Rusija spremna za nastavak dijaloga, ako su i SAD

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jun.2021

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je Moskva spremna da nastavi dijalog sa Sjedinjenim Državama, ukoliko je na to spreman i Vašington, javila je agencija Frans pres (AFP). Putin je u televizijskom obraćanju govorio o sastanku sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom (Joe Biden), održanom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.