Prvi razgovor Putina i Trampa

Izvor: RTS, 14.Nov.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi razgovor Putina i Trampa

Donald Tramp i Vladimir Putin su razgovarali telefonom i razmenili mišljenja o borbi protiv međunarodnog terorizma i ekstremizma, i o situaciji u Siriji. Dogovorili su se da održavaju telefonski kontakt i da se uskoro sastanu.
Ruski predsednik Vladimir Putin >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je čestitao Trampu na izboru sa predsednika SAD i poželeo mu uspeh, saopštio je Kremlj, prenosi Sputnjik.

Putin je poručio da je Rusija spremna da održava konstruktivan dijalog sa novom američkom administracijom. Putin smatra da bi dijalog trebalo da se zasniva na principima jednakih prava, međusobnog poštovanja i nemešanja u unutrašnje stvari dveju država.
Kako navodi Kremlj, obe strane su istakle važnost uspostavljanja snažnih veza kroz ekonomski razvoj.
Sledeće godine se navršava 210 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Rusije i SAD.
Putin i Tramp su se dogovorili da održavaju telefonski kontakt i da uskoro isplaniraju susret.

Trampov tim izdao je slično saopštenje u kojem kaže da su dvojica lidera razgovarala "o nizu pitanja, uključujući pretnje i izazove sa kojima se suočavaju SAD i Rusija, kao i o ekonomskim pitanjima i američko-ruskim odnosima".
Tramp je Putinu rekao i da se raduje "snažnim i trajnim odnosima sa Rusijom i narodom Rusije", prenosi AP.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin i Tramp, preko žice poručili jedan drugom...

Izvor: Mondo, 14.Nov.2016

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je Trampu na izboru sa predsednika SAD i poželeo mu je uspeh, saopštio je Kremlj...Foto: Alexei Druzhinin/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP..Putin je poručio da je Rusija spremna da održava konstruktivan dijalog sa novom američkom administracijom. Putin...

Nastavak na Mondo...

SUSRET U SLOVENIJI? "Melanijin deda je bio PARTIZAN, ona može da poveže Putina i Trampa"

Izvor: Blic, 15.Nov.2016, 11:05

Izabrani američki predsednik Donald Tramp i ruski predsednik Vladimir Putin mogli bi da se prvi put sastanu u Sloveniji, rodnoj zemlji nove američke prve dame, rekao je zastupnik u ruskoj Dumi..Vjačeslav Nikonov, a prenosi agencija STA...- Susret Putina s Trampom mogla bi da ugosti Slovenija,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.