Prvi radni dan predsednika EU

Izvor: B92, 04.Jan.2010, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi radni dan predsednika EU

(arhiva)

Beograd -- Prvi predsednik Saveta Evropske unije, Hermana Van Rompej, danas je imao prvi radni dan na toj funkciji.

Rompej je ranije najavio da će posledice ekonomske krize i strategija za izlazak iz nje biti prvi problemi sa kojima će se suočiti. On je takođe obećao i da će kao predsednik evropskog bloka raditi na unapređivanju funkcionisanja tog tela kako bi Unija dobila istinsko vođstvo.

"Ovo je moj prvi dan na mestu predsednika saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Unije. U toku su pripreme za sastanak evropskog bloka zakazanog za 11. februar, na kome će glavna tema biti ekonomija. Potrebno je da povećamo privredni rast, kako bi poboljšali naš socijalni status i očuvali evropski način života" , kazao je Van Rompej.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.