Izvor: Blic, 18.Nov.2016, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi pad prodaje automobila na evropskom tržištu od 2012. godine

Prodaja automobila na evropskom tržišta pala je u oktobru za 0,3 posto, na 1,14 miliona automobila, objavilo je Udruženje proizvođača automobila Evrope (ACEA).

To je prvi pad prodaje u oktobru mesecu od 2012. godine, od oporavka ovog sektora nakon višegodišnje recesije, preneo je "Njujork Tajms".

Prodaja je najviše pala na dva najveća tržišta - u Nemačkoj za 5,6 odsto i u Francuskoj za 4,0 procenta.

S druge strane, prodaja u Italiji je skočila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za gotovo 10 posto, u Španiji za 4,0 odsto, a u Velikoj Britaniji za 1,4 odsto.

Među najvećim proizvođačima automobila, samo je Fijat Krajsler imao rast prodaje od 7,0 procenata, dok su Reno, PSA Pežo Sitroen i Folksvagen zabeležili pad.

Među proizvođačima luksuznih automobila, rast prodaje su registrovali BMW i Dajmler AG, kompanija koja proizvodi "mercedes", navodi njujorški dnevnik.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.