Prvi direktni sastanak talibana i američkih zvaničnika

Izvor: RTS, 28.Jul.2018, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi direktni sastanak talibana i američkih zvaničnika

Talibanski pobunjenici u Avganistanu imali su prvi direktan sastanak sa američkim zvaničnicima u vezi sa budućim mirovnim pregovorima, rekao je visoki talibanski predstavnik.
To je, kako je istakla agencija AP, jedan od najznačajnijih razvoja događaja u okviru nastojanja da se dođe do okončanja dugotrajnog rata u zemlji.
Sastanak, održan početkom sedmice, bio je veoma koristan, istakao je neimenovani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << talibanski zvaničnik i dodao da je američku stranu zastupala visoki diplomata Alis Vels, inače zadužena za južnu Aziju.
Sastanak je bio održan u Kataru, gde talibani od 2013. godine imaju političku kancelariju.
Američki zvaničnici nisu ni potvrdili niti demantovali da je do tog susreta došlo.
Po povratku Velsove iz Katara, američki Stejt department je saopštio da je ona "istraživala sve puteve da mirovni proces napreduje kroz konsultacije sa avganistanskom vladom".
Talibani već dugo traže direktne razgovore sa Vašingtonom u vezi sa talibanskim učešćem u avganistanskoj budućnosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi direktni sastanak talibana i američkih zvaničnika

Izvor: B92, 28.Jul.2018

Islamabad -- Talibanski pobunjenici u Avganistanu imali su prvi direktan sastanak sa zvaničnicima SAD u vezi sa budućim mirovnim pregovorima,rekao je talibanski predstavnik...To je, kako je istakla agencija AP, jedan od najznačajnijih razvoja događaja u okviru nastojanja da se dođe do okončanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.