Prvi avion iz UAE sleteo na aerodrom u Izraelu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2020, 11:57

Prvi avion iz UAE sleteo na aerodrom u Izraelu

Na aerodrom "Ben Gurion", nedaleko od Tel Aviva, sleteo je prvi avion kompanije Etihad na komercijalnoj liniji koja će u buduće spajati Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) i Izrael.

Kompanija Etihad je saopštila da ubuduće planira redovne putničke letove ka Izraelu, kao i da je otvorila veb sajt na hebrejskom.

AP podseća da su Izrael i UAE još u avgustu najavili da je postignut sporazum o normalizaciji odnosa, da je potpisan niz bilateralnih dogovora o poslovnoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bankarskoj i međudržavnoj saradnji, kao i da UAE prekida dugogodišnji bojkot Izraela.

Pored UAE, sporazum sa Izraelom potpisao je i susedni Bahrein, posle Jordana i Egipta, to su 3. i 4. arapska zemlja koje su uspostavile diplomatske odnose s jevrejskom državom.

Palestinci su s ogorčenjem poručili da je normalizacija odnosa između Izraela i arapskih zemalja "izdaja" svearapskog političkog dogovora da priznanje Izraela može da usledi tek nakon što Palestinci dobiju svoju državu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.