Prva žrtva lavine u Austriji

Izvor: Press, 13.Dec.2012, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva žrtva lavine u Austriji

U Serfausu je lavina zahvatila manju grupu skijaša. Jedan Čeh (40) skijao se sa dva prijatelja na neobezbeđenoj stazi, kada ga je lavina zatrpala.
Spasilačkim ekipama je bilo potrebno 20 minuta da ga pronađu na dubini snega od jednog metra. Nakon pokušaja reanimacije na licu mesta, Čeh je helikopterom prebačen u bolnicu, gde je dva sata kasnije preminuo.
Samo nekoliko sati kasnije u Išglu je lavina zatrpala tri skijaša, ali su oni imali sreće i uspeli sami da se oslobode >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << snežnog pokrivača.
Zbog ekstremnih zimskih uslova u Austriji se koristi rekordna količina soli. Samo na teritoriji pokrajine Gornja Austrije do danas bačeno je 2.200 tona soli na puteve.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.