Prva godisnjica nezavisnosti Južnog Sudana

Izvor: NaDlanu.com, 09.Jul.2012, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva godisnjica nezavisnosti Južnog Sudana

DŽUBA, 9. jula 2012. (Beta-AP) - Južni Sudan u ponedeljak slavi prvu godinu nezavisnosti u prisustvu stranih zvaničnika, ali i odsustvu zvaničnika iz Sudana, sa kojima su odnosni veoma zategnuti.

DŽUBA, 9. jula 2012. (Beta-AP) - Južni Sudan u ponedeljak slavi prvu godinu nezavisnosti u prisustvu stranih zvaničnika, ali i odsustvu zvaničnika iz Sudana, sa kojima su odnosni veoma zategnuti.Medju zvanicama su generalni sekretar UN Ban Ki-Mun, predsednik Afričke komisije Džin Ping >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << i njegov zamenik Boni Jaji.Savet bezbednosti UN je 6. jula produžio mirovnu misiju u Južnom Sudanu za još jednu godinu, odlukom kojom se mlada nacija poziva da preuzme veću odgovornost u pogledu zaštite civila.Savet je pozvao tu zemlju i Sudan da odmah prekinu sukobe i kršenja ljudskih prava civila.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.