Prsten tamne materije obgrlio Zemlju

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2014, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prsten tamne materije "obgrlio" Zemlju

Naučnici sa Univerziteta Teksasa otkrili su anomaliju u masi naše planete, i objasnili su je postojanjem diska tamne materije koji oko ekvatora okružuje Zemlju.

Planeta Zemlja

Naime, "treći kamen od Sunca" je oko 0,008 procenata masivniji nego što je utvrdila Međunarodna astronomska unija (po tim proračunima masa Zemlje je oko 5.972.000.000.000.000.000.000.000 kilograma).

 

Jedno od mogućih objašnjenja postojanja ove razlike je prsten tamne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << materije od 193 kilometra, sa obimom od 70.000 kilometara, koji se prostire iznad ekvatora.

 

Teorija o postojanju prstena tamne materije oko naše planete nije ništa novo, još ranije su astronomi to pominjali kao jedno od objašnjenja anomalija u brzinama svemirskih sondi koje prolaze pored Zemlje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.