Provala u ambasadi Slovenije u Briselu

Izvor: BKTV News, 09.Avg.2017, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provala u ambasadi Slovenije u Briselu

Nepoznata lica provalila su u noći između ponedeljka i utorka u zgradu slovenačke ambasade u Briselu, objavili su danas slovenački mediji.

Provalnici su iz susedne zgrade u zidu izbušili veliku rupu i obili sef u kome se čuvaju konzularni dokumenti.

Zamenik glavnog sekretara u slovenačkom ministarstvu spoljnih poslova Damjan Bergant kazao je da su iz sefa ukradene hologramske nalepnice za pečaćenje poštanskih pošiljaka i da nisu odneti dokumenti koji bi predstavljali >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << veći bezbednosni rizik.

U Brisel su već krenuli slovenački kriminolozi i stručnjaci i oni će se pridružiti belgijskim kolegama koja već vodi istragu.

U vreme provale, u zgradi ambasade Slovenije u Briselu nije bilo osoblja. Zgrada nema ni čuvare već samo alarmne uređaje, koji provalu nisu zabeležili, pa je provala prijavljena tek kad su zaposleni u ambasadi stiglil na posao i ugledali rupu u zidu.

Bergant je rekao da je susedna zgrada iz koje je rupa probušena, bila napuštena.

Slovenačko ministarstvo još nije načinilo konačnu procenu načinjene štete, a izgleda da je oštećena oprema, kao rezultat provale.

Za bezbednost zgrade ambasade zadužene su belgijske vlasti.

Istraga je u toku, a rad u ambasadi vratio se u normalu, navelo je slovenačko ministarstvo, navela je agencija STA.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.