Proustaškoj A-HSP dozvoljeno da postroji stranačku vojsku

Izvor: Blic, 25.Feb.2015, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proustaškoj A-HSP dozvoljeno da postroji stranačku vojsku

Hrvatska policija dozvolila je proustaški nastrojenoj Autohtonoj - Hrvatskoj stranci prava (A-HSP) da 28. marta postroji stranačku vojsku na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

"Mladi A-HSP učestvovaće u osnivanju, postrojavanju i polaganju zakletve stranačke vojske pod nazivom ‘Hrvatske domoljubne snage’ 28. februara kada se navršava 119 godina od smrti Ante Starčevića", saopšteno je iz ove stranke.

O postrojavanju stranačke vojske nedavno je govorio i predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << A-HSP Dražen Keleminec u skandaloznom istupu pred Prekršajnim sudom u Koprivnici, gde je otpevao koljačku ustašku pesmu "Evo zore, evo dana".

Keleminec je tada rekao da policija i tajne službe ne mogu da ih u tome spreče i poručio da A-HSP više nije mala stranka i da je na nivou cele Hrvatske.

"Pravaštvo, hrvatstvo, za dom spremni!", rekao je Keleminec na kraju svog performansa pred sudom u Koprivnici.

Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić rekao je da nije imao razloga za zabrani skup A-HSP na Trgu bana Jelačića, ističući da će policija, ukoliko bude potrebno, reagovati u skladu sa svojim ovlašćenjima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.