Protiv bivše izraelske policajke podignuta optužnica što je pucala u leđa Palestincu

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2019, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protiv bivše izraelske policajke podignuta optužnica što je pucala u leđa Palestincu

Protiv bivše izraelske policajke podignuta je optužnica za napad i nesmotreno korišćenje oružja jer je navodno ispalila nenaoružanom Palestincu u leđa metak obavijen sunđerom dok se udaljavao od kontrolnog punkta na Zapadnoj obali.

Taj slučaj je izazvao veliku pažnju nakon što je izraelski TV Kanal 12 nedavno objavio video snimak incidenta koji se dogodio u maju prošle godine.

Na snimku se vidi kako je Palestinac pogođen u leđa dvadesetak sekundi pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se udaljio od kontrolnog punkta.

Izraelska granična policija često koristi metke obavijene sunđerom kao neubojito sredstvo za rasterivanje mase ljudi ali ti meci prouzrokuju bol, a ponekad i ozbiljnu povredu.

Palestinac Karam Kavasmi izjavio je danas da su ga drugi policajci takođe zlstavljali i da bi trebalo da budu optuženi. On je izrazio bojazan daće policajka biti blago kažnjena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.