Protesti u Tel Avivu: Uhapšena 21 osoba

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 00:49

Protesti u Tel Avivu: Uhapšena 21 osoba

Na antivladinim protestima u Tel Avivu danas je uhapšena 21 osoba zbog "nezakonitog okupljanja" i remećenja javnog reda i mira, saopštila je izraelska policija.

"Nažalost, danas smo videli jedan broj demonstranata koji su došli sa ciljem da se suprotstave policiji, a ne zbog legitimnog protesta“, dodaje se u saopštenju.

Policijske snage u Tel Avivu upotrebile su vodeni top da rasteraju demonstrante na trotoaru u ulici Kaplan. Na video snimku se vidi kako policajci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << guraju demonstrante koji su držali baklje i pokušavali da probiju policijsku blokadu, dok su skandirali „Vi ste glavni, vi ste krivi“, obraćajući su o premijeru Benjaminu Netanijahuu, prenosi Tajms of Izrael.

Prema navodima policije, demonstranti su blokirali puteve u oblastima izvan unapred odobrenih granica protesta. Demonstranti su pozvali na oslobađanje talaca koje je zarobila palestinska militantna grupa Hamas.

"Izraelski vojnici neće rizikovati svoje živote na bojnom polju ako taoci koji se drže u Gazi ne budu vraćeni", rekao je Amiram Levin, general-major rezervnog sastava, obraćajući se večeras okupljenim građanima na Trgu talaca u Tel Avivu. Levin, bivši komandant Severne komande Izraelskih odbrambenih snaga i zamenik šefa Mosada, pozvao je na povratak 134 taoca za koje se veruje da ih Hamas drži u Gazi.

"Nažalost, pred nama je period rata, možda i ozbiljnog, i biće nam potrebna jaka vojska i hiljade boraca spremnih da rizikuju svoje živote na bojnom polju, ali bez moralne pobede to se neće dogoditi“, rekao je Levin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.