Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2017, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Rumuniji za priznanje vanbračne zajednice

Nekoliko stotina Rumuna protestovalo je danas u Bukureštu zahtevajući od vlasti da pravno priznaju vanbračne zajednice.

Priznanje vanbračnih zajednica omogućilo bi da njihovi članovi dobiju slična prava koja uživaju članovi bračnih zajednica.

Demonstranti, većina iz LGBT zajednice, mahali su zastavama duginih boja i EU. Oni su nosili transparente na kojima je pisalo: "Plaćamo porez, hoćemo prava".

"Nije fer što nismo priznati", rekla je Mihaela >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Pantil, jedna od okupljenih građana.

Homoseksualizam je do 2001. u Rumuniji bio kazneno delo, ali je danas opšte prihvatanje istopolnih zajednica u porastu, posebno u gradskim sredinama.

Rumuni će u narednim mesecima glasati na referendumu o promeni Ustava, odnosno o promeni odrednice da je brak samo zajednica muškarca i žene.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.