Protesti u Fergusonu: Policija uhapsila 16 osoba

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2014, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Fergusonu: Policija uhapsila 16 osoba

Šesnaest ljudi je uhapšeno u Fergusonu, predgrađu američkog grada Sent Luisa, nakon što su se tamo obnovile demonstracije zbog odbijanja podizanja optužnice protiv belog policajca koji je u Fergusonu letos ubio crnog tinejdžera.

Prema navodima lokalne policije, 15 od 16 je uhapšeno zbog remećenja reda i mira, dok je jedan demonstrant, koji je došao iz njujorškog Bronksa, uhapšen i optužen za napad na policajca, opiranja hapšenju i remećenja reda i mira.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Samo jedan od uhapšenih je bio iz Sent Luisa, a osam je bilo iz Njujorka.

Demonstranti širom SAD i danas ometaju trgovinu i saobraćaj, gnevni zbog odluke velike porote da policajac Majkl Braun ne bude optužen.

Brojne radnje u Fergusonu zaštitile su svoje izloge plutom, a mnoge su na njima istakle poruke da su i dalje otvorene.

Demonstranti su juče, na Crni petak, privremeno zatvorili tri velika tržna centra na periferiji Sent Luisa. Crni petak je jedan odnajvažnijih dana za trgovinu u SAD, jer se tada daju veliki popusti.

Nekoliko prodavnica u jednom tržnom centru je juče spustilo zaštitna vrata ili zaključalo ulaze kada je najmanje 200 demonstranta ispred njih leglo i zapevalo "Prestanite sa šopingom i pridružite se našem pokretu".

Tokom noći je stotinak demonstranata marširalo ulicama Sent Luisa i prošlo ispred sedišta policije i vatrogasnih brigada, blokiravši saobraćaj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ferguson: 15 uhapšenih na protestu

Izvor: B92, 29.Nov.2014

Policija je uhapsila 15 osoba na novim protestima u Fergusonu, organizovanim zbog odluke porote da ne podigne optužnicu protiv policajca koji je ubio mladića...Demonstranti su juče primorali nadležne da zatvore tržni centar u Sent Luisu na dva sata, zahtevajući bojkot velike kupovine posle nacionalnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.