Protesti i sukobi u Davosu

Izvor: B92, 30.Jan.2011, 02:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti i sukobi u Davosu

Davos -- Tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, učesnici antikapitalističkih demonstracija bacali su flaše na policajce, koji su odgovorili upotrebom vodenih topova.

Sukob je izbio kad se grupa od oko 100 uglavnom mladih lokalnih stanovnika okupila pred železničkom stanicom, blizu konferencijskog centra gde se održava Forum.

Sedam kamiona sa policajcima pratilo je demonstrante, ali nisu intervenisali dok nisu izbili sukobi kod gradske železničke stanice na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kraju marša.

To je bio drugi put ove sedmice da je izbilo nasilje tokom održavanja Foruma.

Švajcarski anarhisti su preuzeli odgovornost za malu eksploziju koja je u četvrtak razbila prozore hotela gde su se nalazili svetski zvaničnici, ali u incidentu niko nije povređen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.