Protesti i nemiri širom SAD - traži se pravda za Džordža Flojda

Izvor: VOA, 02.Jun.2020, 17:43

Protesti i nemiri širom SAD - traži se pravda za Džordža Flojda

Širom Amerike nastavljene su demonstracije na kojima se traži pravda za Džordža Flojda - Amerikanca, koji je preminuo tokom hapšenja u Mineapolisu. Nezavisna obdukcija, koju je tražila njegova porodica, pokazala je da je Flojd preminuo od gušenja, zbog pritiska na vrat i leđa.  Porodica traži hitno hapšenje trojice policajaca, koji su učestvovali u hapšenju i optužbu za ubistvo prvog stepena protiv policajca koji je držao koleno na vratu Flojdu. Protesti su u ponedeljak kasno uveče i tokom noći ponovo prerasli u nasilje u nekim gradovima...

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Zbog ubistva Flojda protesti i u evropskim i afričkim gradovima

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jun.2020

MADRID - Demonstracije zbog smrti tamnoputog Amerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu dok je bio pod policijskim nadzorom ne potresaju samo SAD već i nekoliko evropskih i afričkih gradova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.