Protest u Hongkongu uprkos zabrani, suzavac i vodeni topovi na ulicama

Izvor: RTS, 20.Okt.2019, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Hongkongu uprkos zabrani, suzavac i vodeni topovi na ulicama

Policija u Hongkongu upotrebila je danas suzavac protiv demonstranata koji su prethodno bacali molotovljeve koktele.
Policija je istovremeno preko megafona pozvala okupljene da se raziđu, javio je Rojters.

Više hiljada demonstranata, od kojih su mnogi nosili maske, uprkos nedavno uvedenoj zabrani pokrivanja lica na javnim okupljanjima, preplavilo je i danas ulice Hongkonga, iako je policija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zabranila skup.
"Oslobodite Hongkong", pisalo je na transparentima koje su nosili učesnici protesta, a na jednom zidu oslikan je grafit sa natpisom "Bolje mrtav nego crven", prenosi Rojters.

Policija je proglasila marš u okrugu Kaulun nelegalnim što znači da učesnicima protesta preti hapšenje.
Oblast Kauluna je mesto gde je došlo do najvećih sukoba proteklih nedelja, a duž rute marša uvedene su oštre bezbednosne metre, metro stanice su zatvorene, a policija je postavila i vodene topove na ulicama.
Učesnici protesta ljuti su na liderku Hongkonga Keri Lam zbog, kako navode, njenog neuspeha da zaštiti njihove slobode od centralnih vlasti u Pekingu, uvođenja vanrednih ovlašćenja iz doba kolonijalizma i dozvoljavanjem prekomerne upotrebe policijske sile.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hongkong: Žestoki sukobi demonstranata i policije VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 20.Okt.2019

Hongkong -- Policija u Hongkongu upotrebila je suzavac i vodene topove kao odgovor na Molotovljeve koktele koje su bacali demonstranti u Hongkongu...Na protestu se okupilo na desetine hiljada ljudi, a oštećeno je na stotine prodavnica, kineskih banaka i metro stanica, preneo je Rojters...Nakon dve...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.