Protest oko 30 hiljada radnika u Ljubljani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2009, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest oko 30 hiljada radnika u Ljubljani

LJUBLJANA - Pod sloganom "Za dostojanstvo čoveka", sedam sindikalnih organizacija organizovalo je danas demonstracije u Ljubljani sa zahtevom da se najniža plata u Sloveniji poveća na 600 evra i da se povuku sporni predlozi u okviru reforme penzijskog sistema.

Radnicima iz svih delova zemlje pridružili su se i studenti i penzioneri, a organizatori ističu da se okupilo oko 30.000 ljudi, prenela je agencija STA.

Predsednik Saveza slobodnih sindikata Slovenije (ZSSS) Dušan Semolič je izjavio da današnje masovne demonstracije predstavlja snažnu poruku vladi da preduzme mere koje će brzo omoguciti da radnici žive bolje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.