Protest holandskih poljoprivrednika zbog namere vlasti da smanji zagađenje preko ishrane stoke

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jul.2020, 23:42

Protest holandskih poljoprivrednika zbog namere vlasti da smanji zagađenje preko ishrane stoke

Oko 2.000 poljoprivrednika okupilo se danas u centralnom delu Holandije na najnovijem u nizu protesta zbog namere vlasti da promeni propise o ishrani stoke radi smanjenja emisije azotnih oskida.

Lokalne vlasti su zabranile poljoprivrednicima da traktorima dođu do mestašca De Bilt na demonstracije. Prethodni protesti izazvali su haos u saobraćaju pošto su kolone traktora zakrčile puteve.

Na današnji protest poljoprivrednici su došli automobilima i "pik-ap" kamionima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Poljoprivrednici traže od vlade da odustane od predloga koji bi ih primorao da stoci daju manje proteina, što je način za smanjenje emisije gasova s efektom staklene bašte.

Smanjenje količine proteina u ishrani stoke loše je za zdravlje životinja i one bi usled toga davale manje mleka, navode poljoprivrednici.

Oni dodaju da su nepravedno izdvojeni dok su druge industrije pošteđene sličnih mera.

Poljoprivredni lobi je snažan u Holandiji zbog ekonomskog značaja te privredne grane za ekonomiju zemlje.

Udruženje poljoprivrednika Holandije procenjuje da su u 2018. godini izvezeni poljoprivredni proizvodi u vrednosti od 90,3 milijarde evra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.