Izvor: Blic, 25.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prostitutke napuštaju Moskvu

Prostitutke napuštaju Moskvu

Pripreme za veliku proslavu Dana pobede, 9. maja, kada će Moskvu posetiti 50 šefova država i vlada i kada se očekuje više od million gostiju, ulaze u završnu fazu. Predsednik Rusije Vladimir Putin i sada, kao pre dve godine u Sankt Peterburgu, želi da pokaže Rusiju u najboljem svetlu. A to, između ostalog, znači i bez prostitutki i bez prosjaka i lutalica koje ovde popularno zovu bomžima (skraćenica od 'bez određenog mesta življenja').
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Kako piše uticajni moskovski dnevnik 'Komsomolska pravda', gradska policija već je napravila ugovor sa moskovskim lepoticama noći – od 1. do 15. maja neće ih biti na ulicama grada, a zauzvrat će posle toga moći 'normalno da rade'. Pruža im se jedinstvena prilika da se odmore, posete roditelje ili decu. Hoće li im 'plata' ići za to vreme, nije poznato.

Nešto veći problem su bomži, pošto oni nemaju kuda da odu - za sve nema mesta u prihvatilištima, a da spavaju u metrou ili u hodnicima stambenih zgrada, kako inače čine, biće strogo zabranjeno. Da ih hapse - nema razloga, pa je to još uvek nerešen problem.

Zbog velike gužve, izmene režima saobraćaja i velikog broja manifestacija, Moskovljanima je preporučeno da za praznike otputuju na dače, biće lepo vreme i pravi trenutak da se pozabave svojim baštama.

Veliku proslavu će obezbeđivati sva moskovska miicija, a pomagaće im i kolege iz unutrašnjosti. Predviđene mere bezbednosti prevazilaze sve što je dosad viđeno u Rusiji, pa i u svetu - uključujući i nedavnu sahranu pape. Među gostima će biti i predsednik SAD, Džordž Buš.

Lj. Milinčić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.