Proslava Dana svetog Patrika: U Irskoj se sutra očekuje preko 125.000 turista

Izvor: Blic, 17.Mar.2016, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslava Dana svetog Patrika: U Irskoj se sutra očekuje preko 125.000 turista

Turistički zvaničnici u Irskoj predviđaju rekordni broj posetilaca svečane parade u Dablinu, centralnog događaja višenedeljne proslave Dana svetog Patrika.

Procenjuje se da će se oko 125.000 turista pridružiti stotinama hiljada domaćih posetilaca na današnjoj dvočasovnoj paradi koja će se niz ulicu Konel kretati ka Katedrali svetog Patrika u centru Dablina.

U svojoj tradicionalnoj poruci, irski nadbiskup Emon Martin pozvao je vernike da se mole da Evropa pruži >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dom onima koji beže od rata i siromaštva.

Dan Svetog Patrika: Zelena svetla na značajnim objektima u Beogradu

Martin je Svetog Patrika, poreklom Brita koji je u Irsku doveden kao rob, a potom se vratio da širi hrišćanstvo na paganskom ostrvu i smatra se svecem zaštitnikom Irske, opisao kao neregistrovanog migranta.

"Pozivam vas da se molite za izbeglice i sve porodice koje su nspustile svoje domove'', poručio je Martin.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.