Propao pokušaj organizovanja makedonskih razgovora u Beču

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Apr.2016, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propao pokušaj organizovanja makedonskih razgovora u Beču

Pokušaj da se lideri glavni političkih stranaka u Makedoniji okupe na razgovorima sa Evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom u Beču, kako bi našli nacin za prevazilaženje političke krize je propao, saopštio je portparol Evropske komisije u Beču, javio je Rojters.

Dugotrajna kriza u Makedoniji produbljena je prošle nedelje nakon što je predsednik Đorđe Ivanov pomilovao 56 funkcionera povezanih sa skandalom prisluškivanja što je naišlo na oštre proteste >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u zemlji i inostranstvu.

Lider SDSM Zoran Zaev rekao je da neće učestvovati u razgovorima ukoliko Ivanov ne poništi odluku o amnestiji i ne odloži izbore zakazane za 5. jun.

VMRO-DPMNE i DUI su potvrdili učešće, dok je albanska DPA rekla da ne zna da li će njihova delegacija putovati u Beč.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ništa od makedonskih razgovora u Beču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2016

Pokušaj da se lideri glavni političkih stranaka u Makedoniji okupe na razgovorima sa Evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom u Beču, kako bi našli način za prevazilaženje političke krize je propao, saopštio je portparol Evropske komisije u Beču, javio je Rojters...Dugotrajna kriza...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.