Izvor: RTS, 22.Jan.2023, 09:11

Pronađeno još poverljivih dokumenata u Bajdenovoj kući u Delaveru

Američko ministarstvo pravde otkrilo je više poverljivih dokumenata tokom pretresa kuće predsednika SAD Džozefa Bajdena u gradu Vilmingtonu, u saveznoj državi Delaver, saopštio je predsednikov advokat Bob Bauer.
Novim pretresom kuće predsednika Džozefa Bajdena u Vilmingtonu u Delaveru, koje je izvršilo američko ministarstvo pravde, pronađeno je još šest predmeta, uključujući dokumente sa oznakama klasifikacije, rekao je predsednikov advokat >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bob Bauer.

Tokom pretresa, koji je trajao više od 12 sati, pronađeni su dokumenti iz Bajdenovog mandata u američkom Senatu, u čijem je sastavu bio 36 godina, dok su drugi dokumenti iz perioda kada je bio potpredsednik SAD. 
"Predsednik Bajden omogućio je u petak pristup svojoj kući kako bi se izvršio pretres svih prostorija u potrazi za potencijalnom potpredsedničkom evidencijom i potencijalnim poverljivim materijalom", navodi se u saopštenju Bajdenovog advokata.
Bauer nije jasno naveo gde su u domu Vilmington dokumenti pronađeni.
Ukazao je da ni Bajden ni njegova supruga nisu bili prisutni tokom pretresa.
"Istražitelji Ministarstva pravde unapred su koordinirali potragu sa Bajdenovim advokatima", rekao je Bauer, a u to vreme su bili prisutni predsednikov lični advokat i advokati Bele kuće.
Prvi deo pronađen u bivšoj Bajdenovoj kancelariji
Prethodni poverljivi dokumenti pronađeni su ranije ovog meseca, u garaži kuće i u obližnjem skladištu nakon priznanja da je u njegovoj bivšoj privatnoj kancelariji, koju je koristio dok je bio potpredsednik zemlje, otkriveno desetak poverljivih dokumenata.
Istražuje se kako je Bajden postupao sa poverljivim dokumentima 
Ovog meseca, američki državni tužilac Merik Garland imenovao je specijalnog tužioca koji će istražiti stvar. 
Kongresni komitet i specijalni advokat Robert Hur, koji je imenovan tokom procesa, istražuje kako je predsednik Džozef Bajden postupao sa poverljivim dokumentima iz vremena kada je obavljao funkciju potpredsednika SAD, od kojih su neki pronađeni u novembru u kancelariji koju je Bajden nekada koristio u Vašingtonu.
Republikanci su uporedili istragu sa tekućom istragom o tome kako je bivši predsednik Donald Tramp postupao sa poverljivim dokumentima nakon svog predsedničkog mandata.
Bela kuća je istakla da je Bajdenov tim sarađivao sa vlastima u njihovoj istrazi i da je predao te dokumente.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džozef ponovo u velikom problemu: Posle 12 sati...

Izvor: B92, 22.Jan.2023

Američko ministarstvo pravde otkrilo je više poverljivih dokumenata tokom pretresa kuće predsednika SAD Džozefa Bajdena u gradu Vilmingtonu...Tu informaciju saopštio je predsednikov advokat Bob Bauer...Predsednik Bajden omogućio je u petak pristup svojoj kući kako bi se ''izvršio pretres svih...

Nastavak na B92...

Pronađeno još poverljivih dokumenata u Bajdenovoj kući u Delaveru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2023

Američko ministarstvo pravde otkrilo je više poverljivih dokumenata tokom pretresa kuće predsednika SAD Džozefa Bajdena u gradu Vilmingtonu, u saveznoj državi Delaver, saopštio je predsednikov advokat Bob Bauer...Predsednik Bajden omogućio je u petak pristup svojoj kući kako bi se ''izvršio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.