Pronađeno još pet tela u olupini Konkordije

Izvor: Blic, 23.Mar.2012, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeno još pet tela u olupini Konkordije

Još pet tela je pronađeno u olupini nasukanog kruzera "Kosta Konkordija", čime se broj žrtava te nesreće popeo na 30, saopštila je danas italijanska agencija za civilnu zaštitu.

Dve osobe se i dalje vode kao nestale. Portparoka agencije je izjavila da je pet tela pronađeno u zadnjem delu broda, kao i da će biti potrebno nekoliko dana da se izvuku, zbog složenosti te operacije u kojoj se koriste roboti.

Luksuzni brod "Kosta Konkordija" nasukao se 13. januara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na stenu u blizini ostrva Điljo, nedaleko od obala Toskane.

Kapetan Frančesko Sketino je optužen da je izazvao nesreću time što je brod na nekoliko spratova, koji je prevozio više od 4.200 putnika i članova posade, isuviše približio obali.

Vlasnik broda kompanija "Kosta Kruzis" je saopštila da će spasioci sutra završiti operaciju izvlačenja 2.300 tona goriva iz nasukanog broda i da je pretnja po zagađenje životne sredine okončana.

U saopštenju te kompanije se navodi da u operaciji uklanjanja goriva, koja je počela 12. februara, učestvuje 20 brodova i međunarodni tim od 100 stručnjaka.

Povezane vesti: Novi incident na brodu firme "Kosta" - zapalio se luksuzni kruzer kod Sejšela Završila bih u krevetu s kapetanom "Kosta konkordije" da se brod nije prevrnuo Pronađena tela osmoro putnika sa Koste Konkordije Završena prva faza ispumpavanja goriva iz "Konkordije" Italija: Počelo ispumpavanje mazuta iz broda Konkordija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pronađena još tri tela na Konkordiji

Izvor: Vesti-online.com, 23.Mar.2012

Spasioci su pronašli još tri tela u potpalublju olupine luksuznog broda za krstarenje "Kosta Konkordija", koji se u januaru nasukao na podvodni greben kod italijanskog ostrva Điljo...U olupini broda do sada je pronađeno ukupno 28 tela, a još četiri osobe se vode kao nestale...Šef Agencije za civilnu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.