Pronađeni posmrtni ostaci osumnjičenog za genocid u Ruandi

Izvor: RTS, 22.Maj.2020, 14:32

Pronađeni posmrtni ostaci osumnjičenog za genocid u Ruandi

Pronađeni su posmrtni ostaci Avgustina Bizimane, jednog od najtraženijih među osumnjičenima za genocid u Ruandi 1994. godine, saopštio je tužilac UN.
Ostaci su pronađeni na groblju u Republici Kongo. DNK testovima je potvrđen njegov identitet, kao i to da je mrtav već 20 godina.
Avgustin Bizimana je bio ministar odbrane kada je oko 800.000 ljudi ubijeno za 100 dana.
On je tražen zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 13 optužbi, među kojima su genocid, ubistva, silovanje i mučenje.
Podsećamo, pre šest dana su francuske vlasti uhapsile Felisijana Kabugu, jednog od najtraženijih begunaca na svetu, za koga se sumnja da je bio vodeća ličnost u genocidu počinjenom 1994. nad Tutsima u Ruandi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

GENOCID U RUANDI Pronađeni ostaci jednog od najtraženijih osumnjičenih

Izvor: Blic, 22.Maj.2020

Posmrtni ostaci Augustina Bizimane, jednog od najtraženijih osumnjičenih za genocid u Ruandi, pronađeni su u Kongo-Brazavilu, saopštio je glavni tužilac Ujedinjenih nacija za ratne zločine, Serž Bramerc.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.