Izvor: B92, 30.Avg.2009, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena tela stradalih pilota

Varšava -- Policija i spasioci našli su tela oba beloruska pilota koji su stradali prilikom pada aviona Suhoj-27 na velikom aeromitingu u gradu Radom u Poljskoj.

"Lovac beloruske armije pao je popodne na nenaseljen prostor. Niko osim pilota nije stradao niti je povređen a nema ni nikakve materijalne štete", saopštio je novinarima portparol poljskog vojnog vazduhoplovstva Marćin Rogus. Belorusija je prvi put učestvovala na tom poznatom akrobatskom aeromitingu u Radomu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Beloruska ambasada saopštila je da su piloti bili iskusni sa 20 godina staža u vazduhu i sa više od 2.000 sati letenja upravo u tom tipu aviona SU-27.

Miting koji se i juče i danas održavao pod vrlo nepovoljnim vremenskim prilikama za takvu vrstu letenja posle nesreće je otkazan.

Počela je odmah i istraga zašto je do nesreće došli i zašto se piloti nisu katapultirali, već ostali u avionu a u komisiju su uključeni i beloruski eksperti.

Poljski piloti, učesnici aeromitinga i oni u publici kazali su poljskim medijima da se beloruski piloti, bez obzira na to šta je uzrok nesreće, po svemu sudeći nisu katapultirali kako bi izbegli ljudske žrtve.

Da su se katapultirali, avion bi pao tačno na kuće u obližnjem mestu Malenčina, tvrde poljski piloti.

Šou u Radomu pratilo je oko 100.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.