Pronađena tela nestalih vatrogasaca

Izvor: RTS, 14.Nov.2009, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena tela nestalih vatrogasaca

Dvojica vatrogasaca koji su nestali u toku gašenja požara koji se dogodio u skladištu municije u Uljanovsku, u Rusiji, pronađeni mrtvi. Još 11 osoba se vodi kao nestalo.

Ruski inženjeri pronašli su tela dvojice vatrogasaca koji su se vodili kao nestali, u epicentru požara, koji je u petak izbio u skladištu municije u Uljanovsku, saopštio je šef odseka za saradnju sa medijima ruskog ministarstva odbrane pukovnik Aleksej Kuznjecov.

"Inženjeri su došli do >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << epicentra eksplozije u skladištu koje pripada mornarici u Uljanovsku, gde su pronašli tela dvojice mušaraca iz vatrogasne brigade, koji su se vodili kao nestali", rekao je Kuznjecov agenciji Itar-Tas.

Kao nestalo vodi se još 11 osoba, među kojima ima i vojnih lica i civila, saopštili su predstavnici lokalne uprave.

Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da je u eksploziji povređeno osam ljudi, a spašena su 43 vojnika koja su se sklonila u jedan bunker. 

Požar je izbio juče oko 14 sati po srednjoevropskom vremenu kada su vojnici pokušali da uklone municiju u sladištu 31 na periferiji Uljanovska, grada od 625.000 ljudi, 800 kilometara jugoistočno od Moskve.

Iz okolnih naselja evakuisano je oko 3.000 ljudi, a požar je ugašen tek posle višečasovne intervencije vatrogasaca.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.