Pronađena tela nestalih planinara

Izvor: BKTV News, 13.Okt.2018, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena tela nestalih planinara

Iz policije dodaju da se još dve osobe vode kao nestale.

Policija je pronašla tela sedam planinara, koji su se vodili kao nestali, nakon snežne oluji koja je uništila njihov kamp na vrhu Himalaja u zapadnom Nepalu.

Među stradalima su i četvorica Južnokoreanaca koji su nestali, na planini Gurdža Himal u Nepalu.

Oluja je u petak uveče uništila kamp planinara, a spasilački helikopteri nisu uspeli da slete na mesto nesreće jutros, zbog loših vremenskih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << uslova.

Za sada su pronađena tela dvojice nepalskih vodiča, četvorice južnokorejskih planinara, a traga se za još dve osobe.

Policija je krenula peške ka licu mesta i očekuje se da će stići sutra. Planinari su pokušavali da se popnu na vrh visok 7.193 metara.

Južnokorejski alpinisti i njihovi nepalski vodiči kampovali su na dnu ovog nepalskog vrha visokog 7.193 metra i čekali su da se razvedri kako bi nastavili uspon.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.