Pronađena 51. žrtva železničke nesreće

Izvor: Blic, 25.Feb.2012, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena 51. žrtva železničke nesreće

Argentinska policija pronašla je danas još jedno telo u vozu, koji je u sredu u Buenos Ajresu udario u odbojnik, pa je bilans žrtava te teške nesreće povećan na 51 osobu.

Porodica i prijatelji Lukasa Menginija Reja, poslednjeg putnika koji se još vodi kao nestalo lice, zabrinuti čekaju identifikaciju tela iz slupanog voza na stanici Onse, javio je AP.

Oni su okruženi velikim brojem pristalica koji svoj bes zbog teške nesreće iskaljuju na policajce u opremi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za razbijanje demonstranata.

Njihova potraga i bdenje za mladim ocem postali su simbol besa naroda zbog korupcije i grešaka u sistemu železnice. Dok se uzrok nesreće još istražuje, a kočničar koji nije zaustavio voz još nije dao izjavu, mnogi putnici su besni što argentinska vlada izgleda da ignoriše više puta izrečena upozorenja zbog propusta u bezbednosti rada železnice.

Predsednica Kristina Fernandes se od nesreće u sredu ne oglašava, a danas je napustila prestonicu i uputila se svojoj kući u zabačenom delu zemlje, u oblasti Patagonije.

Predsednik Paragvaja Fernando Lugo planira da se sastane sa njom nakon sastanka u Buenos Ajresu sa svojim zemljacima koji su preživeli nesreću.

Rej ima 20 godina i nije ga bilo na listama mrtvih ili povređenih, a gradski oci su danas saopštili da su svi drugi putnici identifikovani.

Porodica nije videla Reja otkako se u sredu ujutro pozdravio sa trogodišnjom ćerkom i obećao da će joj doneti lutku kada se vrati sa posla iz centra grada. Ona ga još čeka, navodi AP.

Argentinski zvaničnici su saopštili juče da je broj žrtava železničke nesreće u Buenos Ajresu povećan na 50, a među skoro 700 povređenih je čak 200 njih u teškom stanju.

Spasioci su satima izvlačili ljude koji su ostali zarobljeni u vozu koji je udario u odbojnik na železničkoj stanici u prestonici, pri brzini od 20 kilometara na sat, pri čemu je prednji deo lokomotive uništen, smrskano nekoliko prvih vagona, a jedan vagon od siline udarca ušao skoro šest metara u vagon ispred.

Sumnja se da se nesreća dogodila zbog kvara na kočnicima voza, u kome se nalazilo više od 800 ljudi.

Povezane vesti: Neispravne kočnice na argentinskom vozu smrti dovele do stradanja 50 ljudi Pogledajte kako se slupao voz u Buenos Airesu Voz smrti u Argentini: 49 mrtvih, 600 povređenih Sedam mrtvih i 100 povređenih u nesreći u Argentini Voz ispao iz koloseka u Poljskoj, poginuo jedan, povređeno 40 putnika

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Argentina: Pronađena 51. žrtva železničke nesreće

Izvor: S media, 25.Feb.2012

Argentinska policija pronašla je danas još jedno telo u vozu, koji je u sredu u Buenos Ajresu udario u odbojnik, pa je bilans žrtava te teške nesreće povećan na 51 osobu...Porodica i prijatelji Lukasa Menginija Reja, poslednjeg putnika koji se još vodi kao nestalo lice, zabrinuti čekaju identifikaciju...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.