Pronađen trup aviona Er Azije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2015, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen trup aviona Er Azije

Brod singapurske mornarice pronašao je trup aviona Er Azije koji se srušio u more prošlog meseca sa 162 putnika i člana posade, saopštio je danas ministar odbrane Singapura Ng Eng Hen.

Ng je naveo na svojoj Fejsbuk stranici da je obavešten da je jedan od brodova singapurske mornarice koji učestvuje u potrazi , "Svift reskju", "locirao trup aviona Er Azije u Javanskom moru.

Prema njegovim rečima, slike koje je napravilo plovilo "pokazuju deo krila i reči na trupu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Uz post na Fejsbuku singapurski ministar je priložio i podvodnu fotografiju nečega što liči na trup aviona.

Na fotografiji se vide reči "sad" i "svako", što je očigledno deo mota Er Azije "Sada svako može da leti" koji je bio ispisan na spoljnjem delu aviona.

"Obavestili smo BASARNAS, indonežansku agenciju za potragu koja sada može da počne operacije vađenja trupa", dodao je Ng.

Pronalaženje trupa "erbasa 320-200" je od ključnog značaja pošto se veruje da je većina žrtava ostala u tom delu aviona. Dosad je pronađeno samo 48 tela.

"Ova nesreća je tragični događaj koji je odneo mnogo života. Nadam se da sa lociranje trupa omogućiti porodicama žrtava da na izvestan način odboluju gubitak", naveo je Ng.

Crne kutije aviona - na kojima su zapisani podaci o letu i glas iz kokpita - već su pronađene, što je probudilo nadu da će se ustanoviti zašto je avion pao.

Avion na letu 8501 srušio se u Javansko more 28. decembra na olujnom vremenu nakon kratkog, rutinskog leta od indonežanskog grada Surabaja do Singapura.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pronađen i trup aviona Er Azije

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jan.2015

Brod singapurske mornarice pronašao je trup aviona Er Azije koji se srušio u more prošlog meseca sa 162 putnika i člana posade, saopštio je danas ministar odbrane Singapura Ng Eng Hen...Ng je naveo na svojoj Fejsbuk stranici da je obavešten da je jedan od brodova singapurske mornarice koji učestvuje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.