Pronađen treći Van Alenov radijacioni pojas

Izvor: Vostok.rs, 01.Mar.2013, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen treći Van Alenov radijacioni pojas

01.03.2013. -

Američki naučnici su pomoću satelita registrovali još jedan Van Alenov radijacioni pojas, koji je izazvao zbunjenost među stručnjacima NASA. Kosmička agencija SAD je ovo otkriće nazvala „zagonetnim i fenomenalnim“.

Treći Van Alenov radijacioni pojas je registrovan između dva druga, već poznata pojasa sa povišenom radijacijom, koji se nalaze na visini od nekoliko hiljada kilometara iznad Zemlje.

Stručnjaci NASA očekuju da će dobiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << nove podatke o poreklu elementarnih čestica, uticaju Sunčeve aktivnosti na nivo radijacije u prostoru oko Zemlje, a, takođe, i o opasnosti ovih pojava po život čoveka na Zemlji.

Izvor: Glas Rusije, foto: SXC.hu    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.