Pronađen rep palog aviona Er Azije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jan.2015, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen rep palog aviona "Er Azije"

Ronioci indonežanske mornarice pronašli su danas rep aviona "Er Azije" koji je pre 10 dana pao u Javansko more, na letu od Surabaje u Indoneziji do Singapura, saopštili su indonežanski zvaničnici.

Otkriće repa bi moglo da pomogne u pronalaženju crne kutije i utvrđivanju razloga zbog kojih se avion srušio pre 10 dana, preneo je AFP.

Načelnik nacionalne spasilačke uprave Fransiskusa Bambanga Sulista izjavio je da je siguran da je pronađen rep aviona nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je video fotografije olupine na kojima se može primetiti logo kompanije.

"Uspešno smo pronašli deo aviona za kojim smo tragali", rekao je Sulista novinarima u Džakarti.

Pronalazak repa aviona je od ključnog značaja jer se crna kutija, koja bi u najvećoj meri mogla da pomogne u otkrivanju uzroka nesreće, uglavnom nalazi u tom delu aviona.

Avion "Er Azije" pao je 28. decembra u Javansko more na letu 8501 od Surabaje u Indoneziji do Singapura sa 155 putnika i sedam članova posade.

Letelica je približno 40 minuta posle poletanja, iz drugog po veličini indonežanskog grada, nestala sa ekrana radara, kod ostrva Kalimantan.

Iako u velikoj spasilačkoj operaciji učestvuje više zemalja, loši vremenski uslovi otežavaju rad roniocima, pa je do sada pronađeno 39 tela, uglavnom, indonežanskih putnika i članova posade, koji su plutali u moru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.