Proključalo Baltičko more, leglo zaraze!

Izvor: Mondo, 26.Jul.2018, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Proključalo" Baltičko more, leglo zaraze!

Neverovatni klimatski uslovi koji su ovog leta pogodili Evropu stvaraju brojne probleme. Nekada ledeno Baltičko more toliko se zagrejalo da su se u njemu razvile bakterije zbog kojih je zabranjeno kupanje.

Foto: Screenshot/Youtube/Międzyzdroje - naszemiastomiedzyzdroje.com.pl

U Švedskoj "jagma" za ventilatorima, Britanci izgoreše, kao i njihova čuvena trava, a u Poljskoj - Baltičko more se zagrejalo do neverovatnih 25 stepeni.

Već danima u Poljskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << temperature su oko 35 stepeni Celzijusa, što je podiglo i temperaturu inače hladnog Baltičkog mora.

Od danas je zbog rasta toksičnih bakterija u morskoj vodi zabranjeno kupanje na više od 50 plaža na Baltiku.

Obaveštenja i spasioci poručuju turistima na plažama da ne ulaze u more, gde su se namnožile zeleno-smeđe kolonije cijanobakterija, koje predstavljaju pretnju po zdravlje.

Regionalne zdravstvene vlasti izdale su upozorenja u kojima se navodi da bi te bakterije mogle izazvati alegriju i osip. Unošenje kontaminirane vode moglo bi izazvati ozbiljne probavne probleme.

AP navodi da takav intenzivan rast cijanobakterija nije viđen u Poljskoj u poslednjih 12 godina.

Britanija postala savana, a tek sledi pakao! FOTO

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.