Profesorima zabranjeno ocenjivanje crvenom hemijskom jer uznemirava decu?!

Izvor: Press, 22.Apr.2013, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesorima zabranjeno ocenjivanje crvenom hemijskom jer uznemirava decu?!

Istraživanja su pokazala da crvena boja asocira na upozorenja, zabrane, ljutnju i greške. Profesorima je rečeno da ne bi trebalo da koriste tu boju prilikom ocenjivanja domaćih zadataka, kako ne bi uznemiravali učenike.
Ova uredba je ocenjena kao preterivanje u političkoj korektnosti, koja donosi i rizik da đaci ne znaju gde su pogrešili.
- Poenta je da se učenici ne obeshrabruju ukoliko njihov domaći zadatak ima grešaka. Meni to zvuči prilično besmisleno. To je preterivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u političkoj korektnosti - izjavio je jedan od profesora i dodao da bi trebalo da učenici jasno naprave razliku između onoga što je ispravno, a šta pogrešno.
Sociolog Ričard Duks je izjavio da upotreba crvene hemijske može uznemiriti studente, poremititi njihov odnos sa profesorima, pa čak i oslabiti učenje. Istraživanja su pokazala da bi trebalo koristiti neku neutralniju boju, kao što je plava.
Izvor: Pressonline, Daily Mail

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.