Profesor sa platom od 70.000 dolara radio kao prostitutka za 60

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jun.2012, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesor sa platom od 70.000 dolara radio kao prostitutka za 60

Profesor Univerziteta Džordžije (SAD) Maks Rajnhart (65) u četvrtak je uhapšen u mestu Gvinet kaunti u saveznoj državi Atlanti, jer je policajcu u civilu, kome se predstavio kao “Saša”, nudio seksualne usluge za novac u iznajmljenoj hotelskoj sobi, te je optužen za prostituciju i za držanje javne kuće.

Profesor je bio odeven kao žena i našminkan, na glavi je imao crnu periku, a za pola sata svog “radnog angažmana” tražio je skromnih 60 dolara (njegova redovna >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << profesorska plata iznosi 87.225 dolara godišnje).

Policija je do Rajnharta došla preko odeljka za usluge transseksualaca na sajtu backpage.com, gde se takođe predstavljao kao Saša, a deo ovog sajt namenjen odraslima koji je nudio “poslovnu pratnju” i “intimno druženje” na udar policijske istrage je dospeo zbog sumnje da učestvuje u krijučarenju maloletnih devojaka radi bavljenja prostitucijom.

Posluživši se podacima sa sajta, policajac u civilu je dogovorio sastanak sa “Sašom” u iznajmljenoj sobi u hotelu “Dejz in”, a nakon što su se dogovorili oko cene, uhapsio je Rajnharta, koji je u međuvremenu pušten na slobodu uz kauciju od 4.800 dolara.

Rajnhart na univerzitetu predaje nemačku istoriju i književnost, sa posebnim osvrtom na Getea, a u svojim naučnim istraživanjima bavi se prvenstveno ranim periodom savremene Nemačke istorije, tako da je i jedan od osnivača Konferencijske grupe za interdisciplinarno proučavanje ranog perioda moderne Nemačke.

Univerzitet nije želeo da komentariše ovaj slučaj, ali televizija je u međuvremenu uspela da dođe do uvaženog profesora, koji se sklonio u svoju kuću u Atini, i on je tom prilikom izjavio da “nije sve baš onako kako izgleda”, da ga je “sramota ”, i da se “oseća vrlo glupo” što je na takav način naneo štetu svom ugledu i ugledu univerziteta na kome radi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.