Procurili dokumenti britanske vlade, zabrinutost za prava radnika

Izvor: RTS, 26.Okt.2019, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Procurili dokumenti britanske vlade, zabrinutost za prava radnika

Britanski list "Fajnenšel tajms" objavio je da su procurela dokumenta vlade premijera Borisa Džonsona, u kojima se navodi da sporazum o Bregzitu ostavlja "prostor za tumačenje" prava radnika i pitanja zaštite životne sredine.
Na to je reagovala opoziciona britanska Laburistička partija, koja je saopštila da procureli dokumenti vlade "potvrduju njene najgore strahove" o planovima da se umanje prava radnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posle Bregzita, prenosi Bi-Bi-Si.

Laburisti ocenjuju da se Džonsonu ne može verovati da će zaštititi prava radnika i ekološke standarde.
Lider laburista Džeremi Korbin nazvao je Džonsonov sporazum o Bregzitu "nacrtom za deregulisanu ekonomiju, u kojoj su razorena ključna prava i zaštite", navodi AP.
"On ne namerava da se pridržava naših visokih standarda nakon što napustimo EU. Ne možete da verujete ni reč Borisu Džonsonu", tvrdi Korbin.
Džonson je prošle nedelje obećao da će pravila koje se odnose na posao i zaštitu životne sredine ostati u skladu sa standardima EU.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Velika Britanija čeka novi datum Bregzita, Džonson traži izbore

Izvor: RTS, 27.Okt.2019, 14:52

Vlada Borisa Džonsona smatra da parlament drži čitavu državu kao taoca, čime je povećan pritisak na poslanike da podrže Džonsonov predlog za održavanje vanrednih izbora u decembru. . Međutim, pošto opoziciona Laburistička...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.