Izvor: B92, Tanjug, 17.Jan.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problem gladi na Haitiju

Gonav -- U Gradu Gonav na Haitiju teško pogođenom pre četiri meseca jakim olujama, više od 150.000 ljudi preživljava zahvaljujući doniranoj hrani, upozotavaju UN.

Program za hranu UN je zatražio 100 miliona dolara donacija, za koje navodi, da su hitno neophodne za suzbijanje gladi u delovima Haitija. Radnici humanitarne pomoći su naveli da su se uslovi dovoljno poboljašli tako da je prepolovljena potreba za distribucijom pomoći zahvaljujući kojoj se četiri meseci hranio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ceo grad od 300.000 ljudi.

Prema njihovim rečima, sada je neophodno usredsrediti se na ugroženu populaciju poput dece i trudnica.

Skoro svako četvrto dete na Haitiju je hronično neuhranjeno nakon dve decenije opšteg siromaštva i političke nestabilnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.