Priznanja za najbolje sportiste Pančeva za 2018.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2018, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanja za najbolje sportiste Pančeva za 2018.

Sportski savez Pančeva proglasio je plivačicu Anju Crevar i kapitena Košarkaškog kluba „Tamiš" Aleksandra Ilikića za najbolje sportiste ovog grada za 2018. godinu. Priznanje za najbolji pančevački klub dodeljeno je Rukometnom klubu „Dinamo" koji je ove godine postigao najbolje rezultate u svojoj istoriji.

Žiri Sportskog saveza Pančeva nije imao mnogo dilema kada je birao najbolju sportistkinju. Anja Crevar se za to priznanje kandidovala pre svega s dva međunarodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srebra, na Mediteranskim igrama i na Olimpijadi mladih.

„Velika mi je čast što sam proglašena za sportistu svog grada i stvarno sam ponosna na to. Ovo je bila jedna od boljih godina s obzirom na to da je to moja prva seniorska i imam medalje sa seniorskih mediteranskih igara iz Buenos Airesa i učestvovala sam na seniorskom Evropskom finalu tako da sa ostvarila sve ciljeve za ovu sezonu", kaže Anja Crevar.

Anjin trener Marko Spasov poneo je priznanje za najbojeg trenera. U muškoj konkurenciji titulu najboljeg pančevčkog sportiste poneo je plejmejker i kapiten Košarkašog kluba Tamiš Aleksandar Ilkić.

„Zajedno smo sezonu koja je za nama prošli do super lige i imali smo jako velike šanse da prođemo u sledeći krug da uđemo u trku za ABA 2 ligu što je bio veliki uspeh da tim iz Pančeva se bori na nivou Balkana u jednoj takvoj ligi", kaže Ilkić

Za najbolji sportski kolektiv žiri sastavljen od pančevačkih sportista i sportskih radnika proglasio je Rukometni klub Dinamo, što je takođe s obzirom ne rezultate ovog kluba bila jedina moguća odluka.

„U srpskom rukometu u Super ligi nijedna ekipa nije iz 13 utakmica svih 13 pobedila i to je za nas sjajan rezultat .Naporno smo radili za to i nije nam veliko iznenađenje što smo proglašeni za najbolje. Ovo nam daje podstrek ali je i obaveza da nastavimo tako ,budi nam se i nada da možemo dosta da napravimo i u srpskom šampionatu", kaže Danijel Subotić, predsednik Rukometnog kluba „Dinamo".

Sportski savez Pančeva zadovoljan je rezultatima svojih sportista koje su popstigli tokom godine na izmaku kako u kolektivnim tako i u individialnim sportovima.

„Zaista smo postigli zapažene rezultate na svetskim, evropskim, balkanskim, mediteranskim i na domaćim takmičenjima i to ono što nas pančevce čini izuzetno ponosnim i daje za pravo da kažemo da smo grad sporta", dodaje Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančeva

Zadovoljni su i u lokalnoj samoupravi. Zbog toga će iz budžeta i za narednu godinu sportisti dobiti više od 300 miliona dinara.

„To su direktna davanja, subvencionisanja aktivnosti preko 200 klubova koliko ih ima u gradu Pančevu јер nastojimo da svaki klub dobije neki novac. U to ne ulaze davanja namenjena infarastrukturi i ja mislim da će sledeća godina verovatno biti godina najvećeg ulaganja u sportsku infrastrukturu", ističe Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva

Gradonačelnik Pavlov očekuje da naredne godine primer rukometaša Dinama slede i neki drugi klubovi, jer smatra da Pančevci u klupskim sportovima mogu da postignu boljle rezultate i na taj način opravdaju uloženi novac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.