Priveden osumnjičeni za hakerski napad na nemačke političare

Izvor: RTS, 08.Jan.2019, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden osumnjičeni za hakerski napad na nemačke političare

Nemački magazin "Špigl" objavio je na sajtu da je uhapšeni 20-godišnjak, osumnjičen za jednu od najvećih krađa podataka u istoriji Nemačke, koja je pogodila stotine tamošnjih političara, priznao krivicu, prenosi "Rojters"
Navodi se da je istražitelj Kancelarije federalne kriminalističke policije (BKA), koji se bavi njegovim slučajem, kazao da je osumnjičeni izjavio da nije bio svestan razmera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posledica sopstvenih postupaka i da za sada ništa ne ukazuje na bilo kakve veze sa stranim bezbednosnim službama.

Nemačke vlasti saopštile su danas da je pritvoren osumnjičeni za hakerski slučaj koji je rezultirao objavljivanjem na internetu privatnih informacija stotina političara i poznatih ličnosti, prenosi AP.
Navodi se da je BKA objavila da je pretražen stan osumnjičenog 20-godišnjaka iz pokrajine Hesen u središnjem delu Nemačke. 
AP podseća da je ovim curenjem podataka bilo zahvaćeno skoro 1.000 ljudi i da se u većini slučajeva ono svodilo na objavljivanje osnovnih informacija o tome kako kontaktirati te ljude, ali da je u oko 60 slučajeva procurelo više ličnih podataka.
Agencija navodi da su izgleda objavljeni podaci poslanika svih stranaka u Bundestagu osim ultradesničarske Alternative za Nemačku (AfD).
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZBOG NJEGA SU DRHTALI MNOGI LIDERI, MEĐU ŽRTVAMA I MERKELOVA: Uhapšen osumnjičeni za hakerski napad na nemačke političare

Izvor: Kurir, 08.Jan.2019

Nemačke vlasti saopštile su danas da je pritvoren osumnjičeni za hakerski slučaj koji rezultirao objavljivanjem na internetu privatnih informacija stotina političara i poznatih ličnosti.

Nastavak na Kurir...

NEMAČKI DRŽAVNI VRH HAKOVAO KLINAC (20): Bio je ljut na političare, pa im se pakleno osvetio!

Izvor: Kurir, 08.Jan.2019

BERLIN - Iz nemačke Kancelarije federalne kriminalističke policije (BKA) danas je saopšteno da je 20-godišnji Nemac koji je pritvoren zbog krađe podataka velikih razmera kazao istražiteljima da je delovao samostalno i da je bio besan zbog izjava političara, novinara i drugih javnih ličnosti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.