Pristalice Eve Moralesa sukobile se sa policijom

Izvor: RTS, 14.Nov.2019, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pristalice Eve Moralesa sukobile se sa policijom

Bolivijske bezbednosne snage sukobile su se na ulicama La Pasa sa pristalicama predsednika Eve Moralesa, koji je prebegao u Meksiko.
Demonstranti su izašli na ulice noseći domorodačke zastave i transparente u maršu podrške Moralesu.

Bezbednosne snage su koristile suzavac kako bi ih rasterale.
Potpredsednica Senata Žanin Anjes proglasila se u utorak privremenom predsednicom Bolivije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uprkos nedostatku kvoruma tokom glasanja.
Demantovala je da je izvršen puč protiv Moralesa koji je nagovestio da će se vratiti u Boliviju.
"Ako moji ljudi pitaju, spremni smo da se vratimo. Pre ili kasnije ćemo se vratiti", rekao je Morales u Meksiko Sitiju.
Četrnaestogodišnja vladavina Moralesa okončala se nasilnim protestima koji su usledili nakon optužbi da su falsifikovani glasovi 20. oktobra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RT: Protesti Moralesovih pristalica i sukobi sa policijom zbog samoproglašenog „privremenog predsednika“

Izvor: Vostok.rs, 14.Nov.2019

Hiljade pristalica svrgnutog bolivijskog predsednika Eve  Moralesa okupilo se u La Pazu zahtevjući ostavku samoproglašenog „privremenog predsednika“ Žanin Anjes, gde su se sukobili sa policijom. Noseći državne i domorodačke zastave i uzvikujući pro-Moralesove parole, protestanti su naišli...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.