Prinudno sletanje aviona u Varšavi

Izvor: NaDlanu.com, 01.Nov.2011, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prinudno sletanje aviona u Varšavi

VARSSAVA, 1. novembra 2011. (Beta) - Avion Boing 767 poljskog avioprevoznika LOT kome je otkazao mehanizam za izvlačenje točkova, prinudno je u utorak sleteo na aerodrom u Varšavi.

VARSSAVA, 1. novembra 2011. (Beta) - Avion Boing 767 poljskog avioprevoznika LOT kome je otkazao mehanizam za izvlačenje točkova, prinudno je u utorak sleteo na aerodrom u Varšavi.Posle kvara mehanizma za spuštanje točkova piloti su uspeli meko, ali "na stomak", da spuste avion na pistu. Medjunarodni >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << aerodrom u Varšavi bio je zatvoren više od jednog sata zbog drame Boinga 767.Svih 230 putnika hitno je evakuisano iz aviona, a manji požar koji je izazvalo trenje trupa aviona o tlo, vatrogasci su uspeli da ugase u začetku, javljaju poljski mediji.Avion na letu iz Njujorka u Varšavu trebalo je da sleti u pola dva popodne, ali su piloti javili da imaju problema da spuste točkove i da će morati da slete bez njih.Čitav sat boing je kružio nad Varšavom, izbacio je i višak goriva dok aerodromske službe nisu sve pripreme za sletanje u vanrednim uslovima. Policija je zatvorila za saobraćaj i deo grada prema aerodromu. U pomoć su doletela i dva helikoptera da vizualno spolja provere kvar."Bio je to savršeno odradjeni posao, pri sletanju sam video samo maleni požar", kazao je pilot Pjotr Lipinjski posle sletanja kada je uz posadu odahnulo i svih 230 puntika.Da je sve proteklo glatko potvrdili su i neki od putnika koji su avion hitno napustili pomoću tobogana za spasavanje.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avion sletio bez točkova (Video)

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Nov.2011

VARŠAVA - Avion Boing 767 poljskog avioprevoznika LOT, kome je otkazao mehanizam za spuštanje točkova, prinudno je danas sletio na aerodrom u Varšavi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Pogledajte kako sleće avion bez točkova

Izvor: B92, 01.Nov.2011

Avion Boeing 767 poljskog avioprevoznika LOT kom je otkazao mehanizam za spuštanje točkova, prinudno je sleteo na aerodrom u Varšavi.

Nastavak na B92...

Pilot prizemio boing na pistu bez točkova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2011

VARŠAVA -..Avion Boing 767 poljskog avioprevoznika LOT kome je otkazao mehanizam za spuštanje točkova, prinudno je danas sleteo na aerodromu u Varšavi...Prilikom prinudnog sletanja niko nije povređen...Međunarodni aerodrom u Varšavi bio je zatvoren više od jednog sata zbog drame Boinga 767 LOT-a...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

U Poljskoj zbog magle otkazani letovi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Nov.2011, 12:16

Stotine letova su ili otkazani ili su kasnili zbog guste magle u Poljskoj, a pista na aerodromu u Varšavi zatvorena je zbog incidenta kada je jedan avion prinudno sletio. Problemi u Poljskoj počeli su u utorak kada je avion koji je letio iz Amerike prinudno sletio na aerodrom u Varšavi usljed...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.