Izvor: RTS, 10.Apr.2021, 18:34

Princ Filip biće sahranjen 17. aprila uz prisustvo dece i unuka

Sahrana princa Filipa, vojvode od Edinburga, održaće se 17. aprila. Osmominutna ceremonija biće održana u okviru kompleksa zamka Vindzor, saoopšteno je iz Bakingemske palate.
Sahrani će prisustvovati kraljica Elizabeta Druga, njihova deca i unuci.

Vojvoda od Saseksa je potvrdio da će doputovati na sahranu iz Kalifornije, dok je vojvotkinji od Saseksa koja je trudna lekar savetovao da ne putuje.
Kraljica je odobrila konačne planove >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za sahranu koji su u skladu sa pandemijom koronavirusa i koji se oslanjaju na savete Vlade.
Javnost neće moći da prisustvuje sahrani, a ceremonija će biti prenošena na televiziji. Kraljevska porodica traži od građana da ne dolaze u zamak Vindzor.
"Osim neophodnih promena, planovi su u skladu i sa ličnim željama vojvode od Edinburga", rekao je portparol.
Služba će početi u kapeli Svetog Đorđa minutom ćutanja. Dani žalosti počeli su u petak objavom smrti princa Filipa, i nastavljaju se do sahrane, saopštila je Vlada.
Vojska Ujedinjenog Kraljevstva i armije širom Komonvelta danas se opraštaju od vojvode od Edinburga.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sahrana princa Filipa 17. aprila

Izvor: Beta, 10.Apr.2021

Princ Filip, suprug britanske kraljice Elizabete Druge, biće sahranjen 17. aprila u dvorcu Vindzor u prisustvu porodice, rekli su zvaničnici Bakingemske palate.Navedeno je da je Filip, koji je nosio titulu vojvode od Edinburga, učestvovao u planiranju sopstvene sahrane i da je sam želeo da javnost...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.